XX JEF dissabte 29 de novembre de 2014

Per acam el 04/07/2014 | 6069 visites

Monogràfiques sobre el V informe del IPCC 

Un any més l'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) organitza lesXX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que enguany s’escauran el dia 29 de novembre de 2014. Com cada any parell, s'hi estudiarà un únic tema monogràfic. Per rellevància i actualitat es tractarà el V informe del IPCC (2014)

En aquestes Jornades, hi intervindran especialistes de les institucions següents: Institut Català de Ciències del Clima (IC3), Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UdV) i l'Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET). Totes les ponències presentades s'inclouran al llibre de les Jornades , així com també els resums dels pòsters exposats.

També reproduirem un escrit del Dr. Eduard Fontserè sobre Climatologia de la Mediterrània occidental realitzat quan era Director del Servei Meteorològic de Catalunya, un dels millors escrits de Fontserè meteoròleg per la seva claredat i l’esforç de síntesi.

Totes les ponències presentades s'inclouran al llibre de les Jornades , així com també els resums dels pòsters exposats. A banda del llibre també un número especial de amb els continguts anys 2012-2013.

PROGRAMA DE LES JORNADES

Dissabte, dia 29 de novembre, matí:

(CosmoCaixa, Sala Àgora. Isaac Newton 26. 08022 Barcelona. Entrada per inscripció.)

 

08.45 Recollida de documentació i credencials.

09.00 Presentació de les Jornades, a càrrec del vicepresident de l'ACAM.

09.10 Primera ponència: Los límites del planeta y el 5º IPCC. Dr. Javier Martín Vide, UB.

09.50 Segona ponència: Projeccions climàtiques futures regionalitzades a Catalunya a alta resolució. Dr. Toni Barrera, SMC.

10.30 Tercera ponència: Impactes del canvi climàtic i adaptació: Reptes i oportunitats?. Dra. Maria del Carmen Llasat Botija, UB.

11.10 Torn obert de preguntes.

11.20 Descans. Cafè. Refrigeri.

12.00 Quarta ponència: Highlights and updates of IPCC AR5 WG1 project. Dra. Ileana Bladé, UB.

12.40 Quinta ponència: Climate prediction for climate services: How the IPCC got involved in verifying the climate information. Dr Francisco J. Doblas-Reyes, IC3.

13.25 Torn obert de preguntes.

13.40 Final del bloc i dinar.

 

Dissabte, dia 26 de novembre, tarda:

(CosmoCaixa, Sala Àgora. Isaac Newton 26. 08022 Barcelona. Entrada per inscripció.)

 

16.00 Sisena ponència: ¿Está cambiando el clima?: Análisis de lo cambios observados en España a luz del 5º Informe del IPCC. Dra. Mª Yolanda Luna Rico, AEMET.

16.40 Setena ponència: Impactos, vulnerabilidad y adaptación al cambio climático en el medio rural: hallazgos del IPCC. Dra Marta Rivera, UAB.

17.20 Torn obert de preguntes.

17.30 Descans. Cafè.

18.00 Vuitena ponència: Conclusions del 5è Informe de l'IPCC en quant a la contribució dels edificis en la reducció del canvi climàtic. Dra Luisa F. Cabeza. UdL.

18.45 Taula rodona. Moderador. Sr Tomàs Molina, TVC i torn obert de preguntes.

19.45 Clausura, amb la participació del president de l’ACAM, del director del SMC, d'AEMET i de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Les Jornades tenen el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, de l'Agencia Estatal de Meteorología, de la Diputació de Barcelona i de CosmoCaixa Barcelona.

 

PRESENTACIÓ DE PÒSTERS

Els assistents inscrits a les Jornades Eduard Fontserè podran fer presentacions de format pòster. Qui vulgui presentar-ne cap ha d'enviar-ne un resum a l'adreça: assistent.editor@tethys.cat  abans del 12 de novembre. Els resums acceptats es publicaran al llibre de les Jornades. ( Un cop finalitzat el termini, amb data 14 de novembre, han estat acceptats un total de 15 pòsters )

El format del resum a enviar és:

 

TÍTOL EN MAJÚSCULES

A1. Cognom1 (1), A2. Cognom2 (2)

 

(1). Institució Autor1. Adreça institució Autor 1. Email autor1 (cal posar com a mínim l'email de l'autor de contacte)

(2). Institució Autor2. Adreça institució Autor 2.

 

El text explicarà el contingut de la presentació pòster i serà d'entre 200 (mínim) i 250 (màxim) paraules. El text ha d'incloure l'objectiu del treball, el mètode usat i els principals resultats. Els treballs tractaran desenvolupaments recents (projectes de recerca, casos d'estudi o aplicacions pràctiques en empreses) dins l'àmbit de la meteorologia, climatologia i ciències de l'atmosfera. El resum serà en format text - no pot incloure taules, ni figures, ni fórmules, però si referències*.

*Exemple; Fontserè, E.: «L’ombra dels Alts Pirineus damunt de Barcelona», Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, vol. XXX; Barcelona, 1920, pàgs. 151-152.

 

Els resums i els pòsters es poden fer en català, castellà o anglès. El format dels pòsters serà A0 vertical.

 

- <a href="http://acam.cat/inscripcio">Formulari web d'inscripció a les Jornades</a>

XX JEF dissabte 29 de novembre de 2014

Monogràfiques sobre el V informe del IPCC

- See more at: http://www.acam.cat/node/391#sthash.2cYQrGZS.dpuf

XX JEF dissabte 29 de novembre de 2014

Monogràfiques sobre el V informe del IPCC

- See more at: http://www.acam.cat/node/391#sthash.2cYQrGZS.dpuf

XX JEF dissabte 29 de novembre de 2014

Monogràfiques sobre el V informe del IPCC

- See more at: http://www.acam.cat/node/391#sthash.2cYQrGZdenovembre

AdjuntMida
PDF icon TRIPTIC 14.pdf1.2 MB