Notícies

Divendres passat va morir a Barcelona la meteoròloga més veterana del gremi, Josefina Ricart i Sau (Castellví de la Marca, 15/3/1913, Barcelona 15/12/2017) just 3 mesos abans de complir els 105 anys. Pertanyia a una de les primeres generacions de dones que van poder ingressar per oposició a la meteorologia institucional, l'any 1935. Llicenciada en farmàcia es va dedicar pocs anys a meteorologia ja que pel 1942 va agafar excedència i vint anys més tard la va perdre definitivament. Més informació: http://acam.cat/Ricart-Vidal

"Exploradors del temps" al passadís del Paranimf de la Universitat de Barcelona on es dona a conèixer alguns dels principals actors de la meteorologia a Catalunya, conceptes bàsics, aplicacions, etc

L’exposició al vestíbul del Paranimf, a l’Edifici Històric de la UB! Fareu un recorregut per la història de l’afició per la meteorologia a Catalunya i descobrireu els fenòmens meteorològics més significatius.

El projecte Sinobas d'AEMet ofereix la possibilitat de registrar-s'hi en nom d'Associacions o a títol individual. Tots aquells membres i simpatitzants de l'ACAM que s'hi vulguin registrar només ho han de demanar via mail, acam@acam.cat, i se'ls enviarà una invitació.

 

Declaració Col·lectiva sobre el Clima Global
 
Coincidint amb la celebració del Dia de la Terra (22 d'abril) 33 institucions d'arreu del món relacionades amb la meteorologia i el clima han realitzat una declaració col·lectiva sobre el clima global. El text fa una crida a actuar en front de l'evidència científica de l'escalfament global i els seus impactes.
 

Les XXII Jornades Eduard Fontserè seran dissabte 26 de novembre a Cosmocaixa i monogràfiques amb el tema "Meteorologia i Energies Renovables". Aviat més informació.

Pàgines