Carme Llasat, Creu de Sant Jordi 2022

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi a la professora María del Carmen Llasat Botija, Catedràtica de Física de l'Atmosfera al Departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona, "per la seva contribució en el camp de la física i l’estudi, recerca i sensibilització vers el canvi climàtic i els riscos naturals".

El Govern també destaca que "va ser una de les dones pioneres de la ciència en els estudis interdisciplinaris. La seva excel·lència científica l’ha fet liderar grups de recerca, d’anàlisi, de divulgació i de transferència del coneixement, així com nombrosos projectes tant en l’àmbit català com en l’internacional, i ha publicat més de 200 articles científics. Ha estat una de les líders del primer informe sobre el canvi climàtic al Mediterrani, coordina el Grup de Recerca de Meteorologia, reconegut per la Generalitat, i continua l’activitat docent."

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. En acord de Govern del 28 de juny de 2022, es va concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022 a 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L’acte de lliurament se celebrarà el dia 11 de juliol de 2022 a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró.

La Dra. Carme Llasat és, a més, sòcia de l'ACAM i membre del Consell Assessor de l'entitat. Ha participat en nombroses edicions de les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, bé presentant ponències sobre la recerca que desenvolupa el seu grup, bé com a assistent. 

Des de l'ACAM donem la més sincera enhorabona a la Carme per aquest reconeixement.

Imatge: Carme Llasat a la taula de ponents de les XX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè.