Commemoracions

MeteoCartes, el joc de l'ACAM acam - 23 agost 2022

MeteoCartes, el joc de l'ACAM, és una baralla de 32 cartes que permet jugar a tres jocs, d'entre 2 i 4 participants. La intenció és que sigui una eina educativa i didàctica per a l'aprenentatge dels núvols i alguns fenòmens meteorològics.

De fet, les cartes estan agrupades en vuit famílies de quatre membres cadascuna. Aquestes famílies són: núvols alts, núvols mitjans, núvols baixos, antroponúvols, hidrometeors, electrometeors, eolometeors i fenòmens òptics.

El 25è aniversari de l'ACAM acam - 11 juliol 2022

El dissabte 9 de juliol de 2022 vam celebrar el 25è aniversari de l'ACAM amb una trobada a Camprodon. L'entitat va néixer l'any 1995, però les restriccions a causa de la situació epidemiològica van obligar a posposar la celebració dos anys: per aquest motiu, vam anunciar la commemoració com el nostre 25è (+2) aniversari.

Carme Llasat, Creu de Sant Jordi 2022 acam - 28 juny 2022

El Govern de la Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a la professora María del Carmen Llasat Botija, Catedràtica de Física de l'Atmosfera de la Universitat de Barcelona, "per la seva contribució en el camp de la física i l’estudi, recerca i sensibilització vers el canvi climàtic i els riscos naturals".

75 anys de l'Aiguat de 1940 acam - 19 octubre 2015

75 anys de l'Aiguat de 1940

Just aquests dies fa 75 anys dels aiguats més importants a les nostres terres i que es consideren els que han deixat el rècord oficial europeu de precipitació en 24 hores. Ací apleguem algunes imatges i alguns reculls i estudis de la situació.