Celebrem els 25 (+2) anys de l'ACAM

L’any 2020, l’ACAM va fer 25 anys. La situació epidemiològica en aquell any, a causa de la virulència i l’expansió de la pandèmia de la Covid-19, no va permetre ni aconsellar fer un acte de commemoració presencial. Ni tampoc el 2021. En aquest 2022, amb un escenari de menor risc epidemiològic reprenem la idea de poder celebrar de forma presencial aquest 25+2 aniversari de l’ACAM. Serà dissabte 9 de juliol, a Camprodon, on farem una trobada presencial per parlar de l’ACAM, de meteorologia i climatologia. Serà un punt de trobada en el que ens agradaria retrobar-nos amb la comunitat ACAM.

Aprofitant la trobada de commemoració, també celebrarem l'Assemblea general ordinària, que enguany serà presencial el dissabte a la tarda.

Els assistents rebreu el joc de l’ACAM i el llibret de les darreres Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè. I atendrem amb antelació les peticions de documents previs.

IMPORTANT: Cal reserva prèvia, trucant al telèfon de l’ACAM (662697923), o bé per correu electrònic a acam@acam.cat abans del dia 2 de juliol.

Programa

 • 10:00 Benvinguda, a la plaça de l’Ajuntament.(https://www.google.com/maps/@42.3117414,2.3643505,137m/data=!3m1!1e3)

  Caminada en família de descoberta pels voltants de Camprodon, a càrrec del Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon (GMVC). Durada aproximada: 2 hores.

 • 12:30 Benvinguda institucional a l’espai cultural de Cal Marquès (c/ Catalunya 11, Camprodon).

  Salutacions de l’alcalde de Camprodon, la directora de l’SMC i el president de l’ACAM.

 • 13:30 Dinar (preu aproximat: 20 euros).

 • 17:00 h. Assemblea General ordinària, a l’espai cultural de cal Marquès.

  Presentació del Meteocartes, el joc meteorològic de l’ACAM.

 • 18:00 Col·loqui: El temps durant la Retirada Republicana (23 gener – 14 febrer de 1939):

  • La Retirada per la vall de Camprodon (Lluis Bassaganya, Museu de la Retirada, Ajuntament de Camprodon).
  • Meteorologia i climatologia a les muntanyes de la Retirada: Coll d’Ares, Coll Pregon i Coll Malrem (Gonçal Fernandez-Mills, GMVC).
  • El Calendari meteorològic durant la Retirada (Jordi Mazón i David Pino, ACAM/UPC).
  • El temps a través dels registres dels exiliats republicans (Lluis Bassaganya, Museu de la Retirada).
 • 20:00 h Cloenda

Transport

Per arribar a Camprodon en transport públic hi ha diverses línies d’autobús de la companyia Teisa que ofereix serveis diaris des de diferents ciutats. Per horaris i combinacions, es pot consultar a http://www.teisa-bus.com/.